Truus van Kleef

ZUIDBROEK - Truus van Kleef Truus van Kleef (CDA) uit Zuidbroek heeft inmiddels vele jaren ervaring en gemeentelijke- en provinciale politiek.“Kansen geven” aan mensen in hun eigen omgeving, de titel van het verkiezingsprogramma van het CDA, dat is haar op het lijf geschreven.
Mijn drijfveer is in goed overleg Groningen in beweging houden. Mee uitvoering geven aan het CDA verkiezingsprogramma “CDA bij mij in de buurt.”. Ieder mens is van waarde, is uniek, en ik wil bijdragen aan een veilige en leefbare omgeving waar een ieder zichzelf mag en kan zijn.  Een leven met toekomstperspectief. Kansen om te werken, met de juiste investeringen.
De 17 miljoen uit het ‘Pact van Westerlee’ welke de PvdA bewindsvrouw, Jette Klijnsma, 27 februari naar Oost Groningen kwam brengen, is in wezen een druppel op de gloeiende plaat.Echte nieuwe werkgelegenheid, om de hoge werkloosheid in Oost Groningen terug te brengen, dat doe je door forse investeringen in bijvoorbeeld de infrastructuur. Jammer dat de N33 niet in een keer kan worden doorgetrokken naar de Eemshaven. Dat geeft toekomstperspectief voor de bereikbaarheid en een gunstig vestigingsklimaat. Of: financiele middelen om de glasvezel uit te rollen naar het platteland. Dit zijn zaken waar wij, het CDA voor gaan. Zelf woon ik al ruim 40 jaar in Oost Groningen, en met de inhoud van ons verkiezingsprogramma, zie ik dat je echte kansen kunt geven aan mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan, dat je kansen kunt geven aan het MKB om toekomstbestendig te blijven, dat je kansen kunt geven voor jonge mensen om te blijven wonen in eigen omgeving als er voldoende werk is.
Zo zie je dat toekomstbestendig beleid ontwikkelen altijd weer samengaat met gedurfd investeren, met faciliteren en vooral oog voor de mensen, want zij verdienen kansen, welke past bij hen.
Kansen zien wij ook op het gebied van toerisme en recreatie. Hoeveel mooie heeft Groningen, maar durf het verder te ontwikkelen. Geef het kansen. Laar het Oldambtmeer in Oost Groningen ‘een Giethoorn’ van het Noorden worden. Zie de waterwegen die er zijn, laat er een brede fietsbrug van 5 meter over de A-7 komen,  en geef ondernemers de ruimte om de toerist te ontvangen,  om klein MKB-er te kunnen zijn. Groningen op de kaart zetten, want er ‘gaat niets boven Groningen’. Het CDA wil dit kansen geven, toeristische kansen bij U in de buurt. Ik hoop dat U het CDA kansen wilt geven om haar provinciale ambitie’s waar te maken. Dan geven wij elkaar de kansen die er nodig zijn voor een mooi, aantrekkelijk Groningen.