Kampeerfestival Expeditie Blauwestad van start

GRONINGEN – Het Groningse woningbouwproject Blauwestad heeft vanmiddag de aftrap gegeven voor een nieuw festival: Expeditie Blauwestad. Komende zomer kan er tien dagen lang gekampeerd worden op lege kavels. Niet alleen in tent of caravan, maar ook in fantasierijke bouwwerken.

Tijdens het festival draait het vooral om zelf bouwen en het gebied beleven. Op die manier wil het projectbureau Blauwestad het 10-jarige gebied een boost geven. Het evenement  is gepland van 10 tot en met 19 juli. Ter inspiratie komen er in Blauwestad bijzondere ‘voorbeeldhuizen’ van pallets, afval en hennep, compleet met een hennepdoolhof. Bedrijven en architecten uit de regio werken hier aan mee.

De eerste aanmelding is al binnen. Een groep, die zich de Ruimtereizigers noemt, komt het eerste weekend kamperen met honderd personen. Ze willen met  theatermakers, beleidsmakers  en bewoners door het gebied fietsen en ’s avonds bij een kampvuur napraten hoe mensen het gebied, beleven.