Lucas & Gea nog altijd ‘still going strong’

OUDE PEKELA - Lucas en Gea

OUDE PEKELA/ZUIDBROEK – Ze zijn wellicht wat minder op de voorgrond dan in het verleden, maar Lucas & Gea zijn niet minder druk dan voorheen. Sterker nog, het begeleiden van artiesten en regelen van muziekavonden neemt bij het duo veel tijd in beslag. De twee doen het echter met plezier, want de liefde voor het Nederlandstalige lied brengen ze graag over.

Zo organiseren Lucas & Gea een wekelijks artiestenpodium op de Zwarte Markt bij de Eurohallen in Zuidbroek. Daarnaast heeft 2015 al behoorlijk wat gebracht, want naast het feit dat ze in januari een verzamelalbum hebben gepresenteerd, deden ze iets wat je niet zo snel bij het duo zou verwachten. Het verzamelalbum hebben ze gemaakt met artiesten uit de stal van L&G Producties, het bedrijf wat de twee bestieren. Maar het onverwachte vond in januari plaats tijdens dé start van het festivalseizoen. Want op Eurosonic, het eerste deel van Eurosonic/Noorderslag, traden de twee op in poppodium Vera. Het domein waar ooit de legendarische band Metallica stond, was in januari dus het decor voor de muziek van Lucas & Gea. “Ja, dat was wel gaaf”, vertelt Lucas Hulshof. “We stonden daar bij wijze van grap en dan is het leuk om te merken dat dit goed uitpakt. We kregen iedereen aan het meezingen, geweldig toch?”OUDE PEKELA - Lucas en Gea

Het zijn Lucas & Gea ten voeten uit. Ze staan positief in het leven en doen er alles aan om het Nederlandstalige lied op de kaart te zetten. Niet alleen met hun eigen singles, waarvan ‘Steeds weer huil je’ na al die jaren nog steeds de bekendste is, maar ook door het promoten van andermans werk. Want de twee zijn actief in het begeleiden van artiesten, bieden talentvolle zangers en zangeressen de kans en zetten ze neer op podia waar ze zelf een vinger in de pap hebben qua organisatie. “In het Noorden zit zóveel talent”, vindt Lucas Hulshof. “Artiesten hebben het op eigen kracht heel moeilijk en wij willen ze helpen. We begeleiden ze, hebben natuurlijk onze ingangen en willen wat voor ze betekenen. Wanneer ze een plaat bij ons willen opnemen worden ze vooraf natuurlijk wel gescreend, want we vinden wel dat iemand moet kunnen zingen. Bij andere studio’s kun je een zak geld meenemen, wij kijken daarnaast vooral naar kwaliteit. Ik plug zelf ook de platen en juist de talenten willen we de kans geven.” De zanger/producer heeft daarom een goed contact met de zenders Radio NL, Radio Continu en Gigant FM, de afzetmarkt waar het Nederlandse lied in Noord-Nederland nog gehoord wordt.

Want L&G Producties is ondertussen uitgegroeid tot een familiebedrijf. Iedere zondag vindt er de Eurobazaar in Zuidbroek plaats bij de Eurohallen, een zwarte markt die door velen wordt bezocht. Lucas en Gea organiseren iedere zondag tussen 12.30 en 16.30 uur het Hollandse Podium op een terras van 400 vierkante meter, waarbij vele artiesten uit de regio en uit andere windstreken van Nederland optreden. “Steeds meer mensen ontdekken dit uitje als prima vertier”, legt Hulshof uit. “Voor de komende paar maanden staan er zelfs een paar cd-presentaties gepland en hebben we feestmiddagen met de Amsterdamse middag en de Tribute to Hazes. Onze zoon Danny verzorgt dan het geluid, hij studeert voor geluidstechnicus. Leuk toch, zo wordt het steeds meer een familiebedrijf.”