Onstwedde maakt zich hard voor zwembad tijdens NLDOET

ONSTWEDEDE - Zwembad NL Doet

ONSTWEDDE – Zo’n vijftien vrijwilligers staken vanochtend de handen uit de mouwen om het zwembad in Onstwedde weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Zij hebben onder meer het blad uit het bad verwijderd, de bloemperken schoon gemaakt en de tegelpaden geschrobd. De klusactie vond plaats in het kader van NLDOET en is georganiseerd door dorpsbelangenorganisatie Ocrea en de commissie van zwembad ’t Vlasmeer.ONSTWEDEDE - Zwembad NL Doet

Jaarlijks zijn er vele handen nodig om het zwembad gereed te maken voor het zwemseizoen. Omdat het voortbestaan van de buitenzwembaden in de gemeente Stadskanaal op het spel staat, maakt Ocrea zich graag hard voor het behoud van het zwembad in het dorp. Daarom organiseerde Ocrea samen met de zwembadcommissie van ’t Vlasmeer vandaag deze klusdag.

Ondanks de kille wind, is er hard gewerkt en ligt het zwembad er weer een stuk netter bij. Aan het einde van de ochtend werden de vrijwilligers door snackbar ’t Wold uit Onstwedde voorzien van een hapje en een drankje. Om het zwembad weer 100% gereed te krijgen voor het komende seizoen, organiseert de zwembadcommissie de komende weken nog een aantal klusacties.
Jaarlijks vinden de NLDOET dagen plaats in maart. Tijdens het NLDOET weekend steken in heel Nederland vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Ocrea organiseert elk jaar tijdens dit weekend een andere actie.