Onstwedder Boys grijpt laatste strohalm

Overzicht zaterdagvoetbal

REGIO – In de derde klasse won SJS thuis simpel van hekkensluiter SC Scheemda en ook Onstwedder Boys pakte de drie punten na maanden droog te hebben gestaan. Een treetje lager won VVS Oostwold, terwijl Westerlee verloor. In die andere vierde klasse kreeg SV Mussel in Hoogeveen maar met liefst 11-0 op de broek.

Na enkele nederlagen op rij mocht SJS de draad weer oppakken tegen SC Scheemda. Aan de eigen Julianastraat bleek Scheemda geen al te moeilijke tegenstander te zijn, want SJS won met 4-0. De doelpuntenmakers waren Richard Veldhuis, Arno en Gerben Sieders en Roy Breedveld maakte het kwartet vol. Door deze overwinning maakt SJS nog altijd kans op deelname aan de nacompetitie. Het gat met de nummer vier op de ranglijst bedraagt slechts enkele punten en dus is er weer wat mogelijk bij de blauwhemden.

Onstwedder Boys won eindelijk weer eens. De ploeg van trainer Fokke de Jonge had sinds 11 oktober 2014 (!) geen punt meer gepakt en stond daardoor al vijf maanden droog. Tegen naaste concurrent SCN haalden de Boys echter uit. In Nieuwlande werd het maar liefst 5-0. De begaafde linkspoot Harm Visser was dé man met drie doelpunten, Robert de Vries en Chris Strockmeijer maakten de overige treffers.

In de ‘Groninger’ vierde klasse wist hekkensluiter VVS Oostwold zowaar te winnen. Tegenstander Noordpool UFC stond een plaatsje hoger op de ranglijst en enkel winst zou de situatie voor VVS gemakkelijker maken. Aan die opdracht hield de ploeg van trainer Jan Veenhof zich. Thijs Boer maakte het enige doelpunt van de middag en de rode lantaarn is nu overgedragen aan Noordpool UFC. VVS heeft de aansluiting met de plaatsen erboven gevonden en kan rechtstreekse degradatie nog ontlopen. Klassegenoot Westerlee had VVS een mooie dienst kunnen bewijzen, maar tegen laagvlieger GVAV Rapiditas werd er zowaar verloren. Frank Vermeulen deed de mannen van het Koeperlaand de das om met twee treffers, Rick Abbas scoorde tegen.

SV Mussel heeft zich in de Drentse vierde klasse een hele slechte dienst bewezen. Daar waar het in de heenronde nog knap gelijkspeelde tegen Hoogeveen, ging het in het zuiden van Drenthe helemaal mis. Het werd maar liefst 11-0 voor Hoogeveen en daarmee heeft het broze vertrouwen van de mannen van trainer Jan Moes wederom een gevoelige deuk opgelopen. De hekkensluiter zal er aanstaande zaterdag alles aan moeten doen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Laagvlieger Waskemeer komt dan op bezoek.