Otto Pekel

image

De weldoener van Pekela heeft de handschoen weer opgepakt. Otto Kerbof, beter bekend als Otto Pekel, wil zich namelijk weer inzetten voor de minima in de samenleving. Nadat Kerbof al zes jaar een actie voor de Voedselbank op touw zette die op de Kerstdagen is gericht, wil Otto Pekel nu ook de Paasdagen onder de aandacht brengen.

image

Afgelopen Kerst haalde Pekel nog kerstbroden en roomboter op om de cliënten van de Voedselbank in de gemeente Pekela een extraatje te gunnen. Dat doet hij ook met Pasen, ware het niet dat het Kerstbrood dan is ingeruild voor een Paasbrood. “Ze zeggen wel dat de economie omhoog gaat”, begint Pekel. “Maar daar merk ik niks van. Ik zie juist steeds meer mensen die het moeilijker hebben. Ik ben net gestart met de actie en mensen kunnen deze actie steunen. Er zijn tussen de 105 en 110 gezinnen in de gemeente Pekela afhankelijk van de Voedselbank en deze wil ik een extraatje bezorgen. Hopelijk kunnen mensen het gevoel voor Kerst ook voor Pasen opbrengen, zodat deze arme gezinnen allemaal een Paasbrood hebben.”

Mensen die Pekel willen helpen met de actie kunnen hun bijdrage storten op bankrekeningnummer NL53RBRB 0939 1887 75 onder vermelding van Paasactie Pekela. Zijn ruimhartigheid maakt Otto Pekel dan ook tot Gronings Goed van deze week.