Partij voor het Noorden dolblij met terugkeer

WINSCHOTEN – De Partij voor het Noorden is dolblij met de terugkeer in Provinciale Staten in Groningen. De fractie was na het opstappen van Johannes Veerenhuis – Lens vier jaar lang verstoken van een zetel, maar heeft deze op de valreep teruggewonnen in de verkiezingsstrijd voor Provinciale Staten 2015. Campagneleider Jurrie Nieboer is euforisch.

Niet zo gek, want toen Nieboer afgelopen woensdag vertrok uit het Provinciehuis leek het perspectief erg broos. De Partij voor het Noorden verloor in vele gemeenten enkele procenten en een zetel leek verder weg dan ooit. Toen Nieboer in Winschoten lang en breed op de bank zat, bereikten hem de berichten dat de partij alsnog een restzetel heeft binnengesleept. “Daar hadden we niet meer op gerekend”, is hij eerlijk. “Ongelooflijk. We spraken nog met elkaar (doelend op een gesprek met Groot Groningen tijdens de verkiezingsavond) en daarbij gaf ik nog aan dat we ons maar moesten beraden op de toekomst. We leken immers geen zetel te behalen. We dachten al na over een heidag, over de toekomst van de Partij voor het Noorden. Een paar uur later zag het er heel anders uit, fantastisch!”

Nieboer weet echter ook dat het werken nu echt begint. “Vooropgesteld, dit is voor ons heel belangrijk” ,vindt Nieboer. “We hebben ons vier jaar lang niet kunnen laten zien als Statenfractie, doordat we geen zetel meer hadden. Dat leek dus helemaal weg te zijn, maar we kunnen er nu met één zetel volop tegenaan. We moeten er vier jaar lang keihard tegenaan om ons fundament te versterken. Eerlijk is eerlijk, we hebben het met de hakken over de sloot gehaald, maar we zijn er niet minder blij mee!”