Round Table 41 maakt jarige Jobjes en Jetjes blij

Winschoten stichtige jarige job-3

OLDAMBT – Maar liefst 18.888 euro en 64 eurocent sleepten ze binnen met 5 dagen onafgebroken dj’en in een glazen huis à la 3 FM. De dj’s van het Tafelhuis, de officiële naam voor de Winschoter variant dat georganiseerd werd door herenclub Round Table 41, sloten zich op voor kinderen die nooit hun verjaardag kunnen vieren. Van het geld kocht de organisatie cadeaus bij plaatselijke winkeliers en de Stichting Jarige Job zorgt ervoor dat ze, via de voedselbank, afgeleverd worden bij de jarige Jobjes én Jetjes in de regio. Afgelopen week werden alle pakjes bij de winkeliers verzameld om ze vervolgens op transport te zetten naar Rotterdam, waar ze in feestelijke verjaardagsboxen worden gestopt.

 Winschoten stichtige jarige job-3

Dat ging ongeveer zo: Pascal Spijker van het gelijknamige transportbedrijf uit Winschoten reed zijn busje voor EP de Treffer, opende de achterklep en vervolgens laadden de Round Table 41-mannen, de dames van Stichting Jarige Job en eigenaar van de zaak Aad van ’t Hof de bus vol met stoere koptelefoons en handige wekkerradio’s. Het volledige opgehaalde bedrag, bijna 19.000 euro, is besteed bij ondernemers in het Oldambt. Mirian Stanneveld en Alie Karssens van de Stichting Jarig Job Noord -dat ‘Noord’ moet erbij, want de stichting is landelijk ‘maar hier in het noorden voelen we ons heel autonoom’- vinden het initiatief fantastisch. “Het leuke is, dat geld hier is besteed én dat de cadeaus terecht komen bij kinderen in deze regio”, vertelt Stanneveld. “Per jaar groeien meer dan 60.000 kinderen op in armoede en daarvan bereiken we er met Jarige Job zo’n 10.000. Wist je dat kinderen zich ziek melden op school omdat ze niet kunnen trakteren op school? Hoe triest is dat?” Penningmeester Anne de Boer en Mark van Esveld van de rondetafelclub glunderen van trots, dat ze samen met hun tafelmatties de euro’s hebben weten om te zetten in zóveel cadeaus. “We hebben er 1250 cadeaus voor kunnen kopen. Dat is zeker goed voor zo’n 550 verjaardagsboxen. En behalve cadeaus zitten en slingers in, traktaties voor op school en thuis en een mix waarmee ze een lekkere taart kunnen maken”, weet De Boer te vertellen. Nadat de laatste doos koptelefoons in de bus gestopt is, zet Spijker koers naar Top 1 Toys aan de Langestraat waar ondernemer Bert Jager pallets vol monopolie- mikadospelletjes, topmodel-schrijfboekjes en voetballen heeft klaarstaan. Volgende week zal Spijker de cadeautjes, geheel belangeloos, naar het distributiecentrum van Jarige Job in Rotterdam vervoeren. Zij maken er feestelijke pakketten van, brengen ze naar de voedselbank van Oldambt die vervolgens zorgt dat de kinderen écht van hun jaartje erbij kunnen genieten. Met dank aan de mannen van RT41.