Tweehonderd leerlingen Wandelen voor Water!

Wandelen voor Water Smeerling 2015

SMEERLING – Voor het vijfde jaar op rij organiseerde waterschap Hunze en Aa’s het festijn Wandelen voor Water. Ruim tweehonderd leerlingen van de acht basisscholen De Klimop uit Ter Apelkanaal, De Loopplank uit Blijham, De Driesprong uit Vriescheloo, De Oosterschool uit Bellingwolde, De Plaggenborg uit Jipsinghuizen, De Rank uit Onstwedde en de Willem Lodewijckschool uit Bourtange liepen mee.

Op de dag van de waterschapsverkiezingen en de Bomenfeestdag gingen de honderden leerlingen ruim zes kilometer wandelen met zes liter water in een rugzak. Ze lieten zich voor deze prestatie sponsoren, zodat ze geld in konden zamelen voor een waterproject in Kenia. Waterschap Hunze en Aa’s organiseerde dit overigens samen met AMREF FLying Doctors. Een festijn was het zeker, want de warming-up werd verzorgd door Huis voor de Sport en er werden onderweg ook nog bomen gepland in het kader van Boomfeestdag. En de opbrengst? Die was met …. euro uitstekend te noemen!

Wandelen voor Water Smeerling 2015