WVV verliest van titelkandidaat; Noordster en Hoogezand winnen

Pekelder Boys - vv Alteveer

Overzicht zondagvoetbal

REGIO – In de eerste klasse verloor WVV op bezoek bij hoogvlieger SVBO, maar een treetje lager rukten zowel Noordster als Hoogezand op naar de subtop van de ranglijst. Bellingwolde won de degradatiekraker van Veendam 1894 en Pekelder Boys won de derby van Alteveer.

In de eerste klasse ging WVV op bezoek bij titelkandidPekelder Boys - vv Alteveer aat SVBO. De Winschoters, die eigenlijk nergens meer voor voetballen, aangezien ze stevig in de middenmoot staan, konden het verschil niet maken tegen de ploeg uit Barger Oosterveld. In de plaats waar de Boogie Bar groot werd verloor WVV met 4-1. Daardoor is de titelstrijd in de eerste klasse ongekend spannend. Zowel Diever West, SVBO als Hoogeveen hebben 41 punten. Diever West heeft echter de beste papieren, want het heeft respectievelijk één en twee wedstrijden minder gespeeld ten opzichte van de concurrentie.

Een treetje lager versloeg Noordster de gasten van FC Assen met 5-1. Met trainer Bernd van Bolhuis op de bok werd de positie in de subtop daardoor verstevigd. Dankzij Kees Dun (3x), Mark Wever en Jeroen Jager bleven de punten in Oude Pekela en Noordster staat dan ook op een keurige derde plaats. Sinds afgelopen zondag is Hoogezand echter een prima achtervolger met plek vier op de ranglijst. De roodzwarte combinatie van scheidend trainer Jan Kloetstra won met 3-1 van middenmoter Helpman. Door de overwinning staat Hoogezand nu vierde en is de nacompetitie nog niet uit zicht. Sebastiaan Wollinga, Serveriano van Bolhuis en Robin Schoonveld maakten de treffers in Hoogezand.

In de ‘Groninger’ derde klasse won HSC met maar liefst 6-0 van Muntendam. Bij Muntendam zat sterspeler Michael Ploeger nog een schorsing uit en ook verdediger Martijn Oosting moet de komende weken wegens een schorsing toekijken. De Hermes SVV Combinatie was dan ook veel te sterk voor Muntendam, dat volgens trainer Jack Boneschansker er niet aan te pas kwam. De doelpuntenmakers voor HSC waren Michiel Smit, Marck Brieck, Johan Pekelder (strafschop), de broers Matthijs en Fabian Smith en Theo van Kalsbeek. Op hetzelfde niveau won Bellingwolde de belangrijke degradatiekraker tegen Veendam 1894. Het werd 3-2, dankzij Bellingwolder treffers van Jan Bahlmann (2x) en Jeffry van der Veen. De Veenkoloniale treffers werden gemaakt door Leon Zijlstra en Kevin Schuring. Onder de rook van de Gasunie won ZNC op bezoek bij SC Stadspark. Na een 2-0 achterstand breide Roy Wolthuis de stand gelijk met twee doelpunten. Daarna won ZNC alsnog, dankzij René Schuppert (2x) en Emiel Staal.

In Boven Pekela stond de derby Pekelder Boys – Alteveer op het programma. De roodwitte combinatie was de meerdere van de geelzwarte brigade van René Nijgh. Met doelpunten van Koos Kuiper en Martin Schreuder (2x) werd de 3-1 zege veiliggesteld. Bart Nieland maakte de enige treffer voor Alteveer. Beide teams hoeven weinig meer te vrezen. Met respectievelijk 24 en 25 punten staan beide in de middenmoot en kunnen ze het seizoen rustig ‘uitvoetballen’. Voor SC Stadskanaal is de titel al bijna een feit. De uitslagen bewijzen wel dat de mannen van het Pagedal veel te laag spelen. Ook nu weer, want DSC’65 werd met 7-0 verslagen. Robert Oosting en Tristan Rotman waren goed voor een ‘doppelpack’, Sten Vos scoorde zelfs drie keer.

De opmars van ASVB werd de laatste weken een halt toegeroepen. Daar waar er een titelclash tussen De Witten Muizen en MOVV leek te ontstaan, verloor ASVB de laatste weken te vaak om daarin een rol van betekenis te kunnen spelen. Tegen BATO werd de draad echter weer opgepakt, want er werd in Blijham met 3-0 gewonnen. Voor de ploeg van Marcel de Groot (niet de zanger) waren Remzy Baskocak, Arjan Schortinghuis en Quincy Meesters de goudhaantjes. Laagvlieger Meeden kwam in dezelfde klasse tegen TLC niet verder dan 0-0