Nieuwe tafel Biljart Club Meeden in gebruik

Meeden – Met een demonstratie van oud-Nederlands kampioen libre en bandstoten Derk Boltjes uit Nieuwe Pekela wordt zaterdag 4 april, tussen 13.00 en 15.00 uur, de tweede biljarttafel van Biljart Club Meeden (BCM) officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt in het dorpshuis van Meeden.


BCM werd zo’n 2,5 jaar geleden spontaan opgericht. Initiatiefnemer is Bert Buseman uit Meeden. Begonnen met een paar spelers telt BCM nu 12 55+-biljarters. "Ik heb altijd in Veendam gespeeld. Ik zag het biljart in het dorpshuis staan en vroeg of daar wel op gespeeld werd. We zijn 2,5 jaar geleden met een paar mannen begonnen. Nu zijn we met z’n twaalven. Er is plek voor vijftien spelers", zegt Buseman.
Een tweede biljarttafel was nodig, vond Buseman. "Iedereen speelde op zo’n middag maar een half uur. De rest van de middag zat je aan de stamtafel. Ik heb met het bestuur van het dorpshuis gesproken en gevraagd of er mogelijkheden waren voor een tweede tafel." Via de Dorpscoöperatie Meeden en Sportimpuls Meeden is de aanschaf van een tweede tafel gerealiseerd. Die trokken daarvoor de knip.
"De leeftijdscategorie 55+ krijgen we moeilijk aan de gang. Wandelen doen ze niet zo snel. Deze mannen zijn spontaan begonnen met biljarten. Ze zijn enthousiast. Daarom ondersteunt Sportimpuls Meeden hen", aldus Markus Ploeger namens Sportimpuls Meeden.
De leden van BCM komen elke woensdag, van 13.00 tot 17.00 uur, bijeen in het dorpshuis. Belangstellenden zijn welkom om kennis te maken met de biljartsport.