Bewoners Handelskade druk met voorbereidingen jubileumjaar Stadskanaal

Buurt in Stadskanaal aan de slag voor evenement 250/400 STADSKANAAL – De viering van 250 jaar vaarverbinding Stadskanaal en 400 jaar Semslinie is ondertussen ook opgepikt door bewoners van de Handelskade. Diverse buurtgenoten zijn namelijk sinds enkele weken druk in de weer om ervoor te zorgen dat langs de kant van het Stadskanaal diverse versieringen verrijzen.
Het gaat om bewoners van zestig huizen aan de Handelskade die graag willen dat het feest positief wordt belicht. Dat gebeurt door versieringen die in het oog moeten springen van passerende automobilisten en bootjesmensen. Het is bepaald geen sinecure, want er wordt namelijk ruim 1000 meter feestelijk versierd. “Het idee is eigenlijk bij een buurtborrel ontstaan”, legt buurtbewoonster Ineke Pals uit. “We kwamen met een aantal buren tot de conclusie dat het leuk zou zijn om de Handelskade op te vrolijken. Het is een behoorlijke klus, want we hebben ondertussen 1400 vlaggetjes genaaid. Die moeten allemaal worden opgehangen…”
Sinds een jaar of drie organiseren diverse buurtgenoten, waaronder Klaas en Ineke Pals, een buurtborrel om de cohesie in de buurt wat te versterken.
Daar is dit initiatief dus uit voortgerold en ondertussen knutselen verschillende bewoners van de Handelskade regelmatig in de zaak van Ineke Pals aan de versierselen. Want naast Pals zijn Gea Mensinga, Krista Buwalda, Wilda Weinands, Appie Kruize, Henk Dieters, Henk Addens en voormalig dierenarts Siegersma druk doende om er iets moois van te maken. “We hebben bloemzaad gezaaid om er iets moois van te maken en daarnaast zijn we bezig met het maken van paarden van hout”, weet Pals. “We willen de echte Scheepsjoager naar voren laten komen.”
De enthousiaste bewoners van de Handelskade zijn voorlopig nog niet uitgeklust, want eind april moet alles klaar zijn. “We zouden alle buurtbewoners willen oproepen om ervoor te zorgen dat de Handelskade er straks prachtig uitziet”, doet Pals een oproep. “Dus buurtbewoners, doe gerust mee!”