Dollard College ontmoet Derk Sibolt Hovinga

WINSCHOTEN - Derk Sijbolt Hovinga WINSCHOTEN – Op donderdag 12 maart is het project Dollard College ontmoet Derk Sibolt Hovinga gestart. De Mavo leerlingen klas 2 van het Dollard College in Winschoten gaan zich verdiepen in de leefomgeving, historie, cultuur en natuur van het Oldambt waarbij de boer, dichter en filosoof Derk Sibolt Hovinga centraal staat. Derk Sibolt Hovinga, in de persoon van Jur Roelofs, bezocht de leerlingen in de klas en opende het project met voordracht van gedichten en presentatie van ‘zichzelf’.
De leerlingen gaan in groepjes posters maken over Hovinga en het Oldambt, de plek waarin zij wonen en opgroeien. Deze kunstwerken krijgen gedurende het project een plaats in de nieuwe bibliotheek in cultuurhuis De Klinker.
Vervolgens volgen zij op 21 april diverse workshops buiten de school door bekende en minder bekende Oldambsters waarbij zij kennis vergaren over het Oldambt, zijn historie, cultuur en natuur; de plek waar Hovinga is geboren en getogen. Die opgedane kennis presenteren zij in een “voorstelling” op 22 en 23 april ‘ s avonds in café “De Twee Oldambten”, voorheen café “Pietje Bolhoes” in Oostwold. 
De aftrap is gegeven door Derk Sibolt Hovinga; nu zijn de leerlingen aan zet.