Fenny Staal

VEENDAM - Fenny Staal

Fenny Staal is lid van een van de vier Odd Fellow Loges in Veendam, de Margaretha Hardenberg Rebekkahloge. Deze loges organiseren een Open bijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is.

Het was druk in het centrum van Veendam, vorige zaterdagmiddag. Veel mensen liepen met volle boodschappentassen te genieten in het voorjaarszonnetje. Ik moest een cadeautje kopen voor een aardige vriendin. En voor cadeautjes ga ik meestal naar de Wereldwinkel. Daar zijn veel leuke dingen te vinden en bovendien denk ik dan dat ik een heel klein steentje kan bijdragen aan één gezin in een Derde Wereldland. Want in zo’n land lopen de mensen over het algemeen niet op zaterdagmiddag met een volle boodschappentas. En dat is en blijft een groot probleem. Ook in ons land komt steeds meer armoede voor, de voedselbanken zijn er niet zomaar.

Toch hebben we, denk ik, vooral in deze tijd, onze verantwoordelijkheden. Maar we bijten ons teveel vast in ons eigen kleine wereldje. De technologische ontwikkelingen zijn spannend en fascinerend, we gaan steeds meer e-mailen, twitteren en facebooken, omdat alles sneller moet en de gewone, intermenselijke contacten komen vaker op de achtergrond.

Dat er mensen zijn die hun boodschappen niet zomaar kunnen betalen, daar staan we over het algemeen niet bij stil.

Misschien ben ik wel meer op dit soort dingen gaan letten, toen ik lid werd van de Odd Fellows. Daar heb ik geleerd om beter om me heen te kijken, en de zaken van een andere kant te zien.

Als groep komen we eens per veertien dagen bij elkaar en in alle beslotenheid hebben we aandacht voor elkaar en voor de mensen in de wereld om ons heen. We proberen, op onze eigen, kleine schaal, het leed van mensen te verzachten. Goede doelen, dicht bij huis en verder weg. We zijn nog lang niet uitgewerkt.

Wil je iets weten over de Odd Fellows? Op 14 april a.s. hebben we Open Huis. Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en de sfeer te proeven. Misschien is het ook iets voor jou. Tussen 19.30 en 20.00 staat de deur voor je open, vanaf 20.00 uur kan je een bijeenkomst bijwonen.

Nassaustraat 175. Veendam.oddfellows.nlVEENDAM - Fenny Staal