Voetbalschool v.v. Wildervank groot succes

WILDERVANK – De jeugdopleiding van v.v. Wildervank organiseert vrijdag 10 april a.s. voor de tweede keer de Voetbalschool in een serie van vier sessies. Eind februari was de eerste keer en deden er maar liefst 45 enthousiaste kinderen mee van binnen en buiten de vereniging.

De Voetbalschool wordt geleid door vier gediplomeerde trainers uit de eigen jeugdopleiding met ervaring bij verschillende clubs en voetbalscholen. De vier trainers dragen de kern uit van inhoudelijke trainingen en worden hierbij geassisteerd door bestaande jeugdtrainers van v.v. Wildervank. De voetbalschool activiteiten zijn voor alle spelers van de F-pupillen, E-pupillen en eerste jaars D-pupillen van v.v. Wildervank. Uiteraard zijn ook spelers buiten de vereniging welkom om deel te nemen aan de resterende drie trainingen. Jonge voetballers en voetbalsters wordt op deze manier de mogelijkheid geboden om zich tijdens de activiteiten op technisch vlak te ontwikkelen.

De trainingen zijn gericht op de individuele ontwikkeling en zijn van een hoog niveau. Speerpunten in de trainingen zijn voetbalcoördinatie, passen, trappen, aannemen, één op één voorbij gaan van de

tegenstander, één op één weggaan van de tegenstander of situatie, één op één verdedigen,

handelingssnelheid, reactiesnelheid, scorend vermogen en kleine positie- en partijspelen.

De trainingen vinden plaats op vrijdagavond 10 april, 17 april en 22 mei en zijn toegankelijk voor jongens en meisjes van binnen en buiten onze vereniging.