Plieger stopt als wethouder gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Roelof Plieger is opgestapt als wethouder in de gemeente Stadskanaal. Dat heeft hij middels een korte verklaring zojuist laten weten aan de gemeenteraad door aan het begin van de raadscommissie zijn aftreden kenbaar te maken. Plieger is tien maanden wethouder geweest in de gemeente Stadskanaal, na een periode van acht jaar als raadslid voor het CDA te hebben gediend.

Plieger geeft in een persverklaring aan dat ‘de jas van wethouder mij niet past’. “Ik heb gezocht naar een balans tussen mijn werk en de persoonlijke grenzen die ik in acht moet nemen”, schetst hij. “Tussen enerzijds de eisen die het wethouderschap stelt en anderzijds de noodzaak  om mijn fysieke en mentale gezondheid te bewaren. Op grond daarvan heb ik besloten terug te treden als wethouder.”

De aftocht van Plieger komt na een periode waarin hij onder vuur kwam te liggen. Bij de behandeling van de Woonvisie in de laatste raadsvergadering moest hij zich verantwoorden over het plan, dat volgens enkele partijen teveel bleef hangen in algemeenheden. “Het is geen visie meer, maar achter de feiten aanloopstuk”, schetste D66-raadslid Klaas Pals. Plieger probeerde in die vergadering zijn plan te verdedigen, maar kwam daarbij niet goed uit de verf. Burgemeester Baukje Galama greep in en gelastte daarna een schorsing in, zodat Plieger met de overige leden van het college in beraad kon. Na een kort overleg besloot Plieger het plan terug te trekken en later opnieuw op de agenda te plaatsen.

Dat moment zal in ieder geval niet onder het bewind van Plieger plaatsvinden. Wie hem zal opvolgen is nog onbekend. De CDA-fractie geeft aan ‘op de kortst mogelijke termijn op zoek te gaan naar een geschikte opvolger’.

Roelof Plieger