Westerwolde wint eenvoudig van Drieborg

DRIEBORG - Vv Drieborg Westerwolde DRIEBORG – Op een winderig sportpark “Lubbert Bruins” in Drieborg won koploper Westerwolde op eenvoudige wijze van het als nummer twaalf geklasseerde S.V. Drieborg. Met doelpunten van Kevin v.d. Laan, Rik te Velde en drie keer Bartel Geleijnse ging de overwinning mee terug naar Vlagtwedde en kan de ploeg van trainer Jan de Roo zich voorbereiden op de doordeweekse wedstrijd tegen concurrent Bareveld.

Goed voetbal was deze middag in Drieborg bijna niet mogelijk. De straffe noordwesten wind en het enigszins hobbelige hoofdveld van de plaatselijke trots zorgden er voor dat de bal regelmatig in het weiland acht de huizen lag. Toch wist Westerwolde het best met de omstandigheden om te gaan en binnen tien minuten lag de bal al achter de deze middag matig opererende sluitpost van Drieborg. Deze openingsgoal werd gescoord door Kevin v.d. Laan, die dit seizoen als jeugdspeler moeiteloos een plaats in de basis van de Vlagtwedder hoofdmacht heeft afgedwongen. Met de wind enigszins in de rug en geholpen door deze wind wist Bartel Geleijnse voor de rust nog twee keer te scoren. Met een comfortabele 3 – 0 voorsprong werd de kleedkamer dan ook opgezocht.

De tweede helft was amper begonnen of Rik te Velde wist een prima aanval van Westerwolde met een kleine hoofdknik om te zetten tot een doelpunt. Mocht de wedstrijd nog niet gespeeld zijn, dan was dit voor de ploeg uit Drieborg wel de genadeklap. De hoofden gingen naar beneden en tot goede aanvallen kwam men nauwelijks. Ook bij Westerwolde wilde het niet allemaal echt meer vlotten, zodat de tweede helft het best het predicaat “rommelig” opgespeld kan krijgen. Nog eenmaal wist Bartel Geleijnse met een droge en zuivere knal de doelman van Drieborg te passeren, zodat scheidsrechter Hassing – die goed leidde – de eindstand van 5 – 0 voor Westerwolde op het wedstrijdformulier kon noteren. Al met al een eenvoudige, maar nuttige overwinning voor de mannen uit Vlagtwedde.

Na de winterstop is er in de vijfde klasse E al regelmatig sprake geweest van een topper. Daar waar vijf teams aanvankelijk streden om de koppositie, viel er ieder weekend wel een topwedstrijd te noteren. Voor Westerwolde staat komende donderdag 16 april misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Op “De Barlage” in Vlagtwedde wordt dan Bareveld ontvangen, de ploeg die drie verliespunten meer heeft dan Westerwolde. Aan het begin van de competitie werd de uitwedstrijd ruim verloren. Hoewel de ploeg  van Jan de Roo door een groot aantal blessures wordt geplaagd, kan het team van aanvoerder Kars Waalkens vol goed moed als koploper aan deze krachtmeting beginnen.

 

DRIEBORG - Vv Drieborg Westerwolde5 DRIEBORG - Vv Drieborg Westerwolde2 DRIEBORG - Vv Drieborg Westerwolde3 DRIEBORG - Vv Drieborg Westerwolde4