“Onbegrijpelijk dat raden Akkoord van Westerlee niet bespreken”

image

STADSKANAAL – D66-raadslid Klaas Pals van de gemeente Stadskanaal verbaast zich over het feit dat de Oost-Groninger raadsleden in principe geen mening kunnen geven over het Akkoord van Westerlee. Pals zelf deed enige research en kwam tot de conclusie dat de raden in Veendam en Vlagtwedde in ieder geval geen mening mogen geven over het akkoord, simpelweg omdat het niet op de raadsagenda staat.

image

En dat is slecht gevallen bij de Democraat. “Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat het niet op de raadsagenda’s staat”, laat hij weten. “Ook hier in Stadskanaal is dat een issue. ‘Daar gaan jullie niet over’, vertelde burgemeester Baukje Galama. Dat heeft mij zeer verbaasd. En ik sta niet alleen in deze discussie, want ook andere fractievoorzitters van verschillende partijen denken er zo over. Dat heeft er in geresulteerd dat het op de agenda van de raadscommissie staat. Burgemeester Galama is geen commissievoorzitter dus kan gelukkig niks van vinden.” De commissie wordt namelijk voorgezeten door ChristenUnie-raadslid Ingrid Sterenborg.

“Zo’n belangrijk akkoord, een plan wat directe invloed heeft op heel Oost-Groningen, dat de raden daar in principe buitenspel voor worden gezet. Nogmaals onbegrijpelijk”, aldus Pals.