Grote respons op de Nederlands-Duitse Handelsdag in Papenburg

PAPENBURG - Duits Nederlandse Handelsdag PAPENBURG – Donderdag 23 april vindt in Papenburg vanaf 13.00 uur de eerste Nederlands-Duitse Handelsdag plaats. “Wij bieden de mogelijkheid grensoverschrijdende contacten aan te knopen of al bestaande contacten in het buurland te intensiveren”, zegt André Holtvlüwer van het consulaat-generaal der Nederlanden in Düsseldorf. Het consulaat-generaal organiseert het evenement in samenwerking met de Kamer van Koophandel, de Industrie- und Handelskammer (IHK), de Eems Dollard Regio (EDR) en andere partners.

Met Nico-Jan Hoogma (voormalig Hamburger SV) is een prominente voetballer als gesprekspartner te gast tijdens de Handelsdag. Hoogma, inmiddels directeur van de eredivisieclub Heracles Almelo, doet verslag van zijn voetbal- en beroepsmatige ervaringen in Nederland en Duitsland. Bovendien is er de mogelijkheid in gesprek te komen met andere experts in grensoverschrijdende samenwerking of zich in workshops te laten informeren.

Verder is er een informatiemarkt, waar vele ondernemingen en organisaties zich presenteren. Daar worden ook succesvolle Nederlands-Duitse projecten gepresenteerd, die met EU-middelen uit het INTERREG IV A-subsidieprogramma Duitsland-Nederland gerealiseerd zijn. Dagvoorzitter van de Handelsdag is Karel Groen, directeur van de Eems Dollard Regio. De deelname aan dit evenement is gratis. Een link naar het aanmeldformulier is onder andere te vinden op de website: www.edr.eu (Agenda). Daar kan ook het complete programma van de Handelsdag en alle overige informatie gedownload worden. Volgens organisator André Holtvlüwer zijn er tot nu toe bijna 200 aanmeldingen. „Wij zijn blij met deze grote respons. Blijkbaar is de interesse in grensoverschrijdende samenwerking in het noorden zeer groot“.