Leerlingen Dollard College naar finale Olympic Moves

WINSCHOTEN - Dollard College Olympic Moves WINSCHOTEN – Twee streetdance teams van het Dollard College gaan naar de finale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. De teams kwamen uit in twee categorieën. Sherelle, Amber, Aurora, Diewerke en Linda vormden het team DC Dance Girls. Zij haalden de eerste plaats in de categorie klas 1 t/m 3. Het team DC Like Us, bestaande uit Anne-Fleur, Nienke, Noa, Iris, Dewi en Mandy werd vierde in de categorie schoolteams. Ook deze plek leverde een ticket  op voor de grote finaledag op 5 juni in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Docent lichamelijke oefening Micha Jansen is trots dat zijn leerlingen hoge ogen gooiden,  maar refereert ook aan de Olympische gedachte. “Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving te laten kennismaken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven”, aldus Jansen.

Olympic Moves, met als ambassadeur Epke Zonderland, is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij jongeren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationale kampioenschap voor scholen. Op 16 april streden 2000 leerlingen van 20 scholen uit het Noorden tegen elkaar in zes verschillende sporten? veldvoetbal, hockey, volleybal, veldloop, streetball en streetdance.