Scholier Winkler Prins staat in de finale van de Wiskunde Olympiade

VEENDAM - Bernardo Forni VEENDAM – Op vrijdag 13 maart werd de tweede ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade op twaalf universiteiten gehouden. De vwo-5 scholier van Winkler Prins, Bernardo Forni, is doorgedrongen tot de finale van deze Olympiade. Hiermee behoort hij tot de 100 beste wiskunde leerlingen van Nederland. Een unieke prestatie die al heel lang niet meer op Winkler Prins voorkwam.


Benardo haalde 36 van de 40 punten waarmee hij zelfs tot de besten uit zijn groep behoorde. Wiskunde docent Peter Wageman over Bernardo: “Toen hij op zijn eerste proefwerk een 9.5 haalde wist ik dat hij goed was in wiskunde, maar zo goed hadden we niet verwacht.”
Wat verder opviel en uniek was aan deze editie, is dat er een leerling uit havo-3 doordrong tot de tweede ronde. Lars Meuken versloeg daarmee vwo-3 leerlingen.

De finale is op 18 september in Eindhoven. In totaal worden ongeveer 150 leerlingen uitgenodigd voor de finale. Deze leerlingen krijgen bovendien een uitnodiging om nog dit schooljaar een aantal trainingsmiddagen op de universiteit te volgen, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de finale.

Bijzonder is dat Bernardo een uitwisselingsjaar in Nederland doet; hij komt uit Italië, verblijft in een gastgezin en zit dit schooljaar in vwo-5 op Winkler Prins. De uitwisseling vindt plaats via AFS Interculturele uitwisselingen. Ook volgend schooljaar komen er weer een aantal buitenlandse leerlingen naar Nederland.