Twee teams dr. Aletta Jacobs College landskampioen

HOOGEZAND - Kampioenen Aletta Jacobs College HOOGEZAND – Maandag moesten ze zich melden in de Aletta Jacobs Zaal van de school in Hoogezand, de twee jongensteams van het dr. Aletta Jacobs College die afgelopen week eerste werden tijdens het Nederlands Kampioenschap Zaalvoetbal voor VO-scholen in Arnhem, onderdeel van Olympic Moves. Daar werden ze samen met hun begeleider docent Rutger Jan Buijs getrakteerd op gebak en in het zonnetje gezet.

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Hierbij dagen jongeren van 300 scholen uit het voortgezet onderwijs elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uit om het nationale kampioenschap.                                                                                                         

Het dr. Aletta Jacobs College is de laatste jaren succesvol tijdens dit toernooi, maar twee nationale titels is nog nooit voor gekomen. Het team ‘jongens oudste categorie’ rekende in de finale op overtuigende wijze af met het Stedelijk Gymnasium Arnhem: 6-1. De finale van het team ‘jongens middelste categorie’, dat moest aantreden tegen het Nova College uit Utrecht, was spannender. Maar uiteindelijk ging ook dit team met de winst aan de haal: 2-1.