Nico Postmus

image

Nico Postmus is fractievoorzitter van de politieke partij Oldambt Aktief, met één zetel actief in de gemeente Oldambt. De politicus uit Finsterwolde maakt zich sterk voor de minima en het standpunt van de coalitie is niet in de lijn van Oldambt Aktief. Hij schrijft over de bezuiniging op de Voklskredietbank onder de titel: Zoek het maar zelf uit in Oldambt.

image

Omdat onze fractievoorzitter Pieter Postmus is overleden is het een tijd stil geweest rond Oldambt Aktief. Maar het werk is doorgegaan, we blijven opkomen voor de burger.

Ook nu we zien hoe het sociale stelsel en dus de burger geraakt wordt komen we in actie en dat zal niet ongemerkt gaan! Helaas bedenkt onze coalitie bezuinigingen waar wij het absoluut niet mee eens kunnen zijn. Er dreigt nu een bezuiniging voor mensen die het toch al heel moeilijk hebben en dus hulp nodig hebben. De coalitie wil geen nieuwe gevallen tot de schuldhulpverlening (VKB) toelaten, mensen moeten zelf gaan uitzoeken bij welke commerciële instelling hulp te krijgen is.

Maar, een commerciële instelling rekent een uurloon van € 45, de Volkskredietbank rekent € 23.50

per week.

Via de VKB ben je dus sneller van je schuld af. Is de coalitie daar niet in geïnteresseerd? Bovenstaande is ook in strijd met het beleidsplan dat zegt dat alle burgers toegang moeten hebben tot hulp. Ook is het in strijd met de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. Wij waren stomverbaasd toen we dit allemaal lazen: het is onrechtvaardig en oneerlijk. We gaan ons hier dan ook tegen verzetten. Het excuus ‘geen geld’ accepteren wij niet, er moet een oplossing gezocht worden. Het standpunt van Oldambt Aktief: in ons land en zeker in onze gemeente moeten bewoners altijd een beroep op hulp kunnen doen.