Zevende editie 14-Gehuchtenloop

SELLINGEN – De gemeente Vlagtwedde telt maar liefst zestig dorpen, streeknamen en buurten. Vijftig worden als gehucht aangemerkt die allemaal zijn voorzien van naamborden. Daardoor blijven historische namen als Veele, Munnekemoer, Abeltjeshuis en Jipsingboermussel voor altijd bewaard. Die gehuchten zijn ook de naamgever voor de 14-Gehuchtenloop, die op zondag 26 april voor de zevende keer wordt gehouden.
De loop maakt deel uit van het Schutrups Loopcircuit. In de tussenstand gaat Jan Venhuizen uit Smilde na drie wedstrijden bij de mannen aan de leiding. Bij de vrouwen wordt de lijst aangevoerd door Theresia Bijl uit Stadskanaal.
De wedstrijdlopers maken zich op voor de halve marathon, terwijl de recreanten kunnen kiezen uit vijf en tien kilometer en ook een halve marathon. Wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde geeft om 11.00 uur het startsein voor de wedstrijdlopers en de recreanten.
Wandelaars en nordic-walkers kunnen vanaf 10.00 uur van start. De inschrijving is in het restaurant van campingpark De Barkhoorn, Beetserweg 6 in Sellingen. Hier is ook de kleed- en douchegelegenheid. De 14-Gehuchtenloop is overigens de eerste loop waarbij kinderopvang is geregeld. De organisatie is in handen van Loopsport Sellingen en Runners Stadskanaal.