Huis voor de Sport blij met nieuw provinciebestuur

HOOGEZAND – Directeur Rob de Waard van Huis voor de Sport Groningen toonde zich een tevreden man toen hij de inhoud van het coalitieakkoord vernam. In het gloednieuwe akkoord van het nieuwe provinciebestuur is namelijk een bedrag van 400.000 euro gereserveerd voor Huis voor de Sport Groningen. “Ik was aanwezig bij de basketbalwedstrijd Donar – Aris en heb er na afloop een lekker wijntje op gedronken”, zo liet hij weten. “Negen maanden intensief lobbywerk is beloond met een aardig resultaat. Daar zijn we erg blij mee!”
In de vorige collegeperiode riep De Waard Provinciale Staten op om meer geld beschikbaar te stellen voor sport. De Waard kreeg daarbij vooral steun bij de partijen SP, GroenLinks en CDA, die destijds nog in de oppositie zaten. Nu deze partijen bestuursverantwoordelijkheid hebben genomen, heeft de oproep van De Waard gehoor gevonden.