Ook bewoners Ceresstraat en Cereskade versieren waterkanten

STADSKANAAL – De feestelijke agenda van de Stichting 250/400 jaar het Stadskanaal en de Semslinie wordt vlaggend ondersteund door de bewoners aan de Ceresstraat en Cereskade.  In navolging op de bewoners aan de Handelskade in Stadskanaal hebben ook zij de handen ineen geslagen om te komen tot versierde waterkanten.
Een aantal feestelijkheden van het dubbele jubileum vindt plaats op en rond het water van het Stadskanaal, zoals de bijna 30 kilometer lange kanotocht van Bareveld naar Ter Apel  op 20 juni en MusSAILkanaal in de zomervakantie van 28 juli t/m 2 augustus.
Wat een mooie gelegenheid om de Ceresstraat en -kade positief onder de aandacht te brengen  en de bewoners dichter tot elkaar, bedacht initiatiefneemster en bewoner van de Ceresstraat Anita Kruiter-Wilzing. Ze onderzocht het draagvlak bij de buren en inmiddels is er een werkgroepje gevormd dat concrete plannen heeft.
Kruiter-Wilzing: “We hebben met elkaar besloten het Stadskanaal vanaf de Electronicabrug tot aan de bocht naar Musselkanaal aan beide kanten te versieren met fleurige vlaggenlijnen. Er zijn verder nog plannen voor het maken van een aantal banners en schilderpanelen die in de waterkant geplaatst zullen worden tijdens de verschillende festiviteiten. 
Het is de bedoeling het kanaal gedurende 2 volledige zomermaanden te versieren. Inmiddels is er overleg geweest met de Stichting 250/400 en de gemeente Stadskanaal en zij ondersteunen de actie. Hoe meer versieringen langs het kanaal hoe feestelijker.”  Kruiter-Wilzing hoopt dat meerdere straten langs het Stadskanaal het initiatief overnemen en hun steentje bijdragen aan de feestelijkheden.