Opening wijk ontmoetingsplek Scheepskwartier Veendam

VEENDAM – Op zaterdag 30 mei 2015 om 13.00 uur wordt de wijk ontmoetingsplek (WOP) Scheepskwartier Veendam feestelijke geopend. Sinds kort staat er in het Scheepskwartier een WOP. Dit is een plek waar zowel jong als oud zich kan vermaken. Dankzij de bijdragen van Stichting Jantje Beton, Stichting Wildervank Fonds, Oranje Fonds, de provincie Groningen en het initiatief van buurtbewoners is de wijk ontmoetingsplaats gerealiseerd.
Een wijk ontmoetingsplek is een plek waar iedereen uit de buurt kan recreƫren en samenkomen.
Voor de jeugd is er onder andere een pannaveld, een hindernisparcours en een kabelbaan geplaatst.
Voor de wat oudere buurtbewoners zijn er beweegtoestellen, een jeu des boules baan en een aantal bankjes. Dit maakt dat de WOP geschikt is om met het hele gezin heen te gaan.
Op 30 mei 2015 wordt de wijkontmoetingsplek feestelijk geopend met als thema circus. Er is een speurtocht voor jong en oud met onderweg verschillende opdrachten en vragen. Er zijn acrobaten, een clown (met ballonnen en cadeautjes) en een groot springkussen.
Daarnaast zijn er poffertjes en suikerspinnen en kunnen de kinderen zich laten schminken. De oudere buurtbewoners worden vanaf het AGW-huis, de Meerpaal of de Brug opgehaald met een paardentram. Jan Bos zorgt voor de muziek en turnvereniging SV Clias geeft een gratis training. De opening wordt mogelijk gemaakt door de steun van Acantus en de gemeente Veendam.