Wethouder Lok geeft startsein voor herinrichting terrein Robert Kochstraat

TER APEL - Herinrichting Robert Kochstraat TER APEL – Wethouder Seine Lok heeft het startsein gegeven voor de herinrichting van het terrein tussen de Robert Kochstraat en de Röntgenstraat in Ter Apel. Het braakliggende veld wordt een speel- en ontmoetingsplek. De bewoners gaan het park zelf inrichten, nadat de gemeente zorg draagt voor een goede basis. Daarmee is het een uniek project in de gemeente. Naar verwachting is de speel- en ontmoetingsplek nog dit jaar klaar.
Het totale veld, 10.000 m², wordt in drie ‘kamers’ verdeeld. Er komt een ontmoetings- en speelveld, een speeltuin en een hondenuitlaatstrook. De buurt- en speeltuinvereniging zorgt voor plaatsing van de speeltoestellen en de beplanting. Ook is zij verantwoordelijk voor het onderhoud daarvan.
De gemeente Vlagtwedde ontvangt voor het Opvangcentrum Asielzoekers jaarlijks een financiële bijdrage. Hiervan kan de gemeente voorzieningen realiseren voor de inwoners van de gemeente. Een gedeelte van deze gelden is aangewend voor dit project.