Burgemeester Schollema vertrekt uit Pekela

PEKELA’S – Burgemeester Meindert Schollema (64) heeft op 30 april 2015 een bezoek gebracht aan de Commissaris van de Koning Max van den Berg en heeft formeel zijn ontslag ingediend. Op 1 november 2015 neemt Meindert Schollema officieel afscheid van zijn burgemeesterschap. Op 30 oktober 2015 wordt een afscheidsreceptie georganiseerd in De Binding in Oude Pekela.

Zestien jaar geleden vertrok Meindert Schollema met zijn echtgenote Trieneke van het Hoogeland naar de gemeente Pekela om daar burgemeester te worden. Schollema: “ Ik ben geboren en getogen in Middelstum. Ook was ik 23 jaar wethouder in Loppersum. Trieneke en ik kwamen in een hele andere wereld terecht. We hadden er heel veel zin in en dit gevoel is ook nooit weggegaan.”

Schollema: “De reden waarom ik stop, is omdat ik meer tijd wil doorbrengen met Trieneke. Zij is heel ziek geweest en dan ga je relativeren. Ook willen wij meer tijd met onze jongens Pieter en Bé en hun gezinnen doorbrengen. Wij zullen Pekela te zijner tijd verlaten en terugkeren naar het Hoogeland. Dit geeft de nieuwe burgemeester ook nieuwe kansen. Tot mijn afscheid zal ik me voor de volle 100% blijven inzetten voor Pekela. Een gemeente om trots op te zijn.”

Wie de opvolger wordt van burgemeester Schollema is nog niet bekend.