Antonia is de held der huldigingen!

GRONINGEN – Heeft Jarchinio Antonia al een standbeeld? Zo nee, wil het Stadsbestuur dat na vanavond dan ernstig in overweging nemen? Want de rappe vleugelspits bleek buiten de lijn wat langer van stof te zijn. Wat een verhaal, wat een praatjes en wat een geweldige entertainer.

Mede dankzij de creatieve ingevingen – wellicht ondersteund door wat whiskey – van Antonia werd het namelijk een memorabele avond, die vele supporters van de FC niet snel zullen vergeten. “Geen Karim Rekik-ik. Het gaat niet om individuen, het gaat om het team.” Met name de manier hoe hij Rekik imiteerde bezorgde de vele FC’ers lachstuipen.

Sowieso konden de spelers niets fout doen bij de supporters. Zelfs de niet-scorende spits Danny Hoesen werd bejubeld en bezongen. En wanneer Kieftenbeld, Botteghin of trainer Van de Looi er weer een supporterskreet inslingerde, ging dat erin als het evangelie bij een ouderling. Het was genieten voor de tienduizenden bezoekers van het Stadspark. De FC leeft als nooit tevoren, en dat dankzij deze selectie en staf. Eerlijk is eerlijk, wat dat tijdens de winterstop had voorspeld was voor gek verklaard. Het maakt de prestatie van FC Groningen achteraf gezien alleen nog maar knapper. En daarom kreeg de FC de huldiging (foto: Michiel Kooiker) en het ontvangst dat het verdiende. Met massaal toegestroomde supporters die hun helden toeschreeuwden. Een memorabele avond, waar over veertig jaar nog wordt gepraat op verjaardagen tijdens de borrel.

Huldiging Stadspark2