Piet’s Big City week 19 “15

Ineke stuurt me een WhatsApp. Ze zijn er eindelijk weer lees ik. Tevens zie ik een beeltenis uit de folder van de Aldi, een gerenommeerd Duits supermarktconcern. Op het plaatje een aantal overhemden met slanke pasvorm, ook wel slim fit genoemd. Essentieel dat er slim fit in staat, zonder dit zijn het namelijk tenten. Het merk is Royal Class en de mouwen zijn lang. Die met korte mouw zijn volgens Ineke niet goed. Mannen dragen shirts met lange mouwen! Laat dit duidelijk zijn! Na het berichtje stap ik op de fiets en race bijkans alle filialen in de stad af. Kijken of maat 43 slim fit voorradig is. In Lewenborg scoor ik een streepje, in de Rode Weeshuisstraat een effen blauw. Het hemd met het andere streepje, dat ik eigenlijk net even mooier vind, is er helaas alleen nog maar in 42 en dat is te krap. Vanwaar al die moeite voor een Aldi overhemd? Ik zal eerlijk zijn. Omdat het shirt niet gestreken hoeft te worden. Strijkvrij dus, maar dan ook écht strijkvrij! En dit voor de prijs van €16,99. Ik heb ook een overhemd van het beroemde merk Eton, kost zes keer zoveel, maar is niet zo strijkvrij als die van Royal Class. Wassen op 30 graden, nat ophangen en de volgende dag geen kreukje te bekennen. Of ik wellicht een hekel heb aan strijken? Erger nog, ik kan het niet. Beter gezegd, ik wil het niet. Ook deze keer ben ik weer aan de late kant. In elk filiaal vang ik bot wat betreft dat andere net iets fraaiere streepje. Ik bel Greetje om te vragen of zij het in Veendam wil proberen, maar ook daar slechts maat 42. Wel het streepje dat ik zelf al heb, maar twee dezelfde overhemden is tegen mijn principe. Volgens het zorgvuldige aangebrachte kaartje heb ik gekozen voor een exclusief overhemd met uitstekende draag- en onderhoudseigenschappen. En wanneer je ziet hoe het hemd is verpakt geloof je echt je ogen niet. Voor nog geen 17 euro. Strijken is dus volledig uit den boze en de mouwinzet is compleet met Franse naad gestikt. Het is maar dat u het weet. Bovendien is het shirt ademend en uiterst vriendelijk voor de huid. Wat wil een Nederlandse man nog meer? Zorgvuldig pak ik beide overhemden uit en hang ze netjes bij de andere acht. Dit geeft me altijd weer een meer dan goed gevoel. De volgende morgen twijfel ik even welke ik zal aantrekken. Het streepje of de effen? Beiden bestaan ze net als al die andere hemden uit bijzonder hoogwaardig katoen met een lange vezellengte. Ik kies voor de effen blauw en fiets naar nog twee andere filialen. Te laat, mijn maat is er nog wel, alleen dan zonder slim fit en hiervoor heb ik te weinig buik. Bij het uitkomen van de volgende folder moet ik attenter zijn. Alleen dan kan ik mijn verzameling nog verder uitbreiden.