Expositie Museum De Oude Wolden

BELLINGWOLDE – De eindpresentatie van het kunstproject Veurnoam/voornaam is van 17 mei tot en met 26 juni te zien in Museum De Oude Wolden in Bellingwolde. Onder het motto te mooi om te vergeten tonen Ria van Krieken, Marian Smit en Mirja Wark bijzondere objecten rond de Geeljes, Lieffina?s en Engelkes van weleer. Zij troffen 800 namen aan op het kerkhof van Finsterwolde, in Adorp kwamen daar 107, in Nieuw Scheemda 146 en in Bellingwolde nog 88 namen bij. Het project kreeg per locatie de vorm van een tentoonstelling in de kerken van Finsterwolde, Adorp en Nieuw Scheemda. Een selectie van deze werken, én nieuw werk over Bellingwolder voornamen, komen nu samen in één tentoonstelling. Op 28 juni, tijdens de tuinen- en kunstroute Westerwolde Rijgt vindt het openingsprogramma plaats. Hierbij zal René Perton het woord voeren. Dichter Fieke Gosselaar draagt voor uit eigen werk en het duo Linde Nijland en Bert Ridderbos verzorgt de muziek. Op de laatste dag van de tentoonstelling, 26 juli is de feestelijke afsluiting met onder meer een lezing van Reint Wobbes.
Tegelijk met veurnoam/voornaam gaat de fototentoonstelling Streekgenoten 2015 van start, waarbij verschillende fotografen verschillende gezichtspunten bieden op het begrip streek en de regio Westerwolde en iets breder Oost-Groningen. In het museum zijn verder altijd schilderijen van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman te zien.
MOW is te vinden aan de hoofdweg van Bellingwolde en is woensdag tot en met zondag open. Op woensdag is het museum gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.museumdeoudewolden.nl.