Hawker Hunter en Hawker Hurricane komen naar Oostwold

OOSTWOLD – De Oostwold Airshow heeft de Hawker Hunter en de Hawker Hurricane vast kunnen leggen.  De Hawker Hunter F-6A van de DHHF, gebouwd in 1956, is sinds 2007 in Nederlandse handen en vanaf 2009 in Nederlandse kleurstelling als N-294. De Hunter wordt gevlogen vanaf de Vliegbasis Leeuwarden. Deze Hunter is het enige vliegende Nederlandse exemplaar en staat gepland voor de maandag.  Daarnaast komt de Hawker Hurricane naar de Airshow. Deze Hurricane neemt de plaats in van de Franse Mustang Moonbeam McSwine die al was geboekt maar haar komst door Nederlandse luchtvaartregels geblokkeerd zag. De Hurricane is minsten zo uniek, van dit vliegtuigtype vliegt er slechts één van in Europa. De Oostwold Airshow vindt plaats op zondag 24 mei en maandag 25 mei en meer informatie is te vinden op www.oostwold-airshow.nl.