Pagepop wordt tweedaags cultureel event

STADSKANAAL – Het jaarlijkse Stadskanaalster eendaagse popfestival Pagepop slaat de vleugels uit. Onder de naam Pagefestival wordt het op 11 en 12 juli een tweedaags cultureel festival met naast muziek ruimte voor onder meer theater, poëzie en beeldende kunst. Bovendien kiest het nieuwe bestuur van stichting Pagepop.nl een uitdrukkelijk voor een zwaardere stempel van regionaal muzikaal en artistiek talent. De toegang blijft gratis.
,,Er is heel veel talent in het noorden’’, weet voorzitter Ruben Huizing van Pagepop.nl. ,,Het niveau is echt hoog. Er zijn in het Noorden zo veel fantastisch leuke en goede bands. En daar komen elk jaar nieuwe ontdekkingen bij. Hier kunnen wij echt nog jaren mee vooruit. En hetzelfde geldt voor andere culturele uitspattingen zoals poëzie, theater als beeldende kunst. Er is veel regionaal talent dat wij graag een podium bieden.’’
Huizing nam vorig jaar de voorzittershamer over van Bert Kruize, die net als bestuurslid  Johan Peters na vele jaren gedreven inzet voor Pagepop een stapje terug wilde doen. Samen met Nico Wiersema neemt Huizing nu de organisatie van het Stadskanaalster festival voor zijn rekening. Over de vertrokken bestuursleden: ,,Wij zijn Johan en Bert ontzettend erkentelijk voor hun jarenlange inzet en mogen bij de organisatie altijd een beroep doen op hun expertise, dat vinden wij geweldig.’’
Groeiambitie
Het nieuwe bestuur heeft met het Pagefestival een uitdrukkelijke groeiambitie. Dat begint met uitbreiding met een tweede festivaldag. ,,Onze inzet is om een breder publiek aan te spreken’’, licht Huizing toe. ,,Uiteraard willen wij een tof programma blijven bieden voor de traditionele Pagepopganger en moet ook het reünie-achtige karakter van het festival behouden blijven.
Daarnaast willen wij nieuwe doelgroepen aanboren. Daarom zetten wij in op een zeer uiteenlopend programma.’’ Muziek blijft de hoofdmoot van Pagepop. Op de zaterdag spelen er stevige bands die er een feest van maken, met onder meer funk, punk, rock, reggae en Europop. De zondag is iets meer een dag voor het hele gezin, zoals de trouwe bezoekers Pagepop kennen. Maar dan met nog meer culturele activiteiten en ook meer culinaire verrassingen. Huizing: ,,Ook besteden wij nog meer dan voorheen aandacht aan de aankleding van het festivalterrein. Het worden twee hartstikke geweldige, supertoffe festivaldagen.’’