Voorbereidingen zwemfestijn Rode Loper in volle gang

STADSKANAAL – Op zondag 28 juni 2015 zullen naar alle verwachting ruim 300 recreatieve en wedstrijdzwemmers van verschillende leeftijden een afstand van 250 tot 5000 meter afleggen tijdens het open water Zwemevenement “de Rode Loper”. De organisatie is druk bezig met alle randvoorwaarden en voorbereidingen die het evenement met zich meebrengt.
Het evenement vindt plaats in het A.G. Wildervanckkanaal te Stadskanaal ter hoogte van de markante fietsbrug De Rode Loper. Evenals de voorgaande jaren heeft de organisatie, die in handen is van Stichting Zwemevenement “de Rode Loper” en ZPC Stadskanaal, een programma opgesteld met mogelijkheden voor recreatieve en wedstrijdzwemmers. De verwachting is dan ook dat deelnemers,
evenals voorgaande jaren, weer uit heel Nederland naar Stadskanaal zullen komen.  Medio maart heeft de organisatie de inschrijving gestart. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen, waaronder ook van triatleten, binnengekomen. De wedstrijdinschrijving sluit maandag 22 juni 2015 om middennacht. Inschrijven voor een prestatietocht is niet nodig en kan tot 15 minuten voor aanvang van de betreffende prestatietocht.
Op dit moment is de organisatie nog naarstig op zoek naar bedrijven, die een bijdrage willen leveren aan het topsportevenement in Stadskanaal. Zonder voldoende steun kan het evenement niet langer gecontinueerd worden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door te e-mailen naar de organisatie. Het contactadres is info@zwemevenement-derodeloper.nl
De website van Zwemevenement “de Rode Loper” heeft een totale make over gekregen. Alle informatie over het evenement is nu nog gemakkelijker terug te vinden. Ook is de organisatie actief op social-media en worden er regelmatig leuke wetenswaardigheden gedeeld. De vernieuwde website is te vinden op www.zwemevenement-derodeloper.nl.