Goziena Brongers geïnstalleerd als wethouder Stadskanaal

STADSKANAAL – Tijdens de raadsvergadering van vanavond is Goziena Brongers geïnstalleerd als wethouder voor het CDA. Brongers is opvolger van Roelof Plieger, die enkele weken geleden opstapte. Raadslid Gert-Jan Boels schuift door naar de positie van fractievoorzitter, het nieuwe CDA-raadslid is José Schrör.

Dit is niet de enige wijziging in de Knoalster raad. GemeenteBelangen Stadskanaal heeft in Boudy Meertens een nieuwe fractievoorzitter, nadat Ard Ploeger heeft aangegeven te stoppen. Overigens is GBS een raadszetel kwijtgeraakt, want Jur Mellies was de eerstvolgende op de kieslijst van de partij en hij heeft besloten op eigen titel verder te gaan. Volgens Mellies ligt er een ‘verschil van inzicht’ met GemeenteBelangen Stadskanaal aan ten grondslag. Daarmee is GBS na een jaar haar zetelwinst bij de verkiezingen van 2014 alweer kwijt.

WP_20150518_002

foto: André Schenkel (gemeente Stadskanaal)