Piet’s Big City week 21 “15

Telefoon! Leo Wassing aan de lijn. Leo werkt voor FOX en vraagt of Helène Hendriks mij voor de competitiewedstrijd FC Groningen versus PEC Zwolle mag interviewen. Helène altijd omdat zij een erg aardige collega is. Met algemeen directeur Hans Nijland roept Leo er nog achteraan. En technisch manager Peter Jeltema komt ook nog aan het woord. Na een week vol euforie na de bekerwinst op datzelfde PEC is het nu weer gewoon competitie. Om kwart voor 1 staan wij klaar voor de vragen van Helène. Hans en ik zijn het eerst aan de beurt. De stralende zon zorgt er voor dat de directeur last van zijn ogen krijgt. Hans vraagt om een zonnebril en krijgt een van de regisseur. Hou je die dan op vraag ik hem. Zeker weten is het antwoord, maar wel even zeggen waarom Helène. Als het interview is begonnen vraag ik aan de interviewster of de man naast mij de zanger Bono is. Die draagt immers ook vaak van die enorme zonnebrillen. Terwijl perschef Richard van Elsacker drukdoende is om te voorkomen dat zijn directeur niet te laat op de volgende afspraak komt moet ik antwoord geven op vragen over feesten op de Grote Markt en in het Stadspark. Even is er het misverstand tussen Helène en mij. Zij bedoelt de Renbaan, ik denk aan de Markt. Ach, wat maakt het ook uit? Beiden waren immers super! Vol overtuiging meld ik ook nog dat de FC ook nu van PEC gaat winnen, helaas eindigt de zaadwedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Zwollenaren, en dat Hans Nijland nog jaren directeur van de Trots van het Noorden zal zijn. Voorwaar een geruststellende gedachte, want FC Groningen zonder hem zou niet best zijn. Daarheen roept perschef Richard en dan nog daarheen Hans. Zo gaat dat al de hele week. Van het ene gesprek na het andere. Ieder zichzelf respecterend medium wil de mening en vooral het geluk van Nijland laten zien en horen. Bij Radio Noord beantwoordt de algemeen directeur voorafgaande en na de bekerstrijd vragen van luisteraars om daarna naadloos door te schuiven naar de tv afdeling van de regionale zender. Volkskrant verslaggever Iwan Tol vraagt of ik weet waar hij Hans Nijland kan vinden. Op mijn beurt speel ik de vraag door aan Van Elsacker die het ook niet weet. Ergens in een skybox is diens vage antwoord. Het schijnt dat Nijland alle boxen even bij langs gaat om een kort praatje te houden. Gelukkig is de zonnebril weer terug bij de regisseur. Mensen vinden dat ik Hans wel wat meer had mogen verdedigen na de tirade van Johan Derksen aan zijn adres in Voetbal International. De pest is dat ik als gast niet aan tafel zat, maar aan de bar en daardoor niet de kans kreeg om Johan van repliek te dienen. Ik had het graag gedaan, want de kritiek van Derksen sloeg nergens op. Hans blijft Hans, zelfs met zonnebril!