Zwemster De Hardenberg pakt brons bij regionale kampioenschappen

WINSCHOTEN – Afgelopen weekend waren de zwemverenigingen uit de drie Noordelijke provincies te gast in het 50 meterbad  “De Welle” te Drachten voor de Regionale Zomerkampioenschappen van de Regio Noord. Binnen zv De Hardenberg wordt met weemoed wel eens terug gedacht aan de jaren dat alle provincies nog eigen kampioenschappen hadden en zij met meerdere zwemmers om podium plaatsen streden. Als gevolg van het samenvoegen van zwemkringen Groningen, Friesland en Drenthe tot de Regio Noord zijn de limieten wat aangescherpt. Het resultaat hiervan was dat het voor een wat kleinere zwemvereniging lastiger is geworden zich met zwemmers hiervoor de vereiste limieten te behalen. 

Ondanks dit alles is een van de zwemsters van zv De Hardenberg er toch in geslaagd op meerdere afstanden zich te plaatsen en zelfs te strijden voor podiumplaatsen. Oude tijden herleven voor de zwemvereniging zou je bijna denken. Tialda Prins heeft aan het begin van dit jaar besloten terug te keren naar de zwemvereniging waar zij ooit is begonnen met het wedstrijd zwemmen. Na een wat mindere periode heeft zij, bij zv De Hardenberg onder leiding van trainers Bert Stam en Henk Elevelt, de draad weer voortvarend opgepakt. Het resultaat op de Regionale kampioenschappen mag er zijn, een bronzen medaille op de 200 meter rugslag en een vijfde plaats op de 100 meter rugslag. Prestaties van formaat onder de geven omstandigheden. Zv De Hardenberg kan terugkijken op een geslaagd toernooi met een prachtig succes.