Tweede editie Zomer Zondagmarkt laat Wildervank bruisen

Sportlight Wildervank

WILDERVANK – Na het succes van vorig jaar heeft het bestuur van de Ondernemersvereniging Wildervank de koppen weer bij elkaar gestoken. De tweede editie van de Zomer Zondagmarkt kent een veelzijdig programma en trekt duizenden bezoekers naar de Poststraat in het dorp. Bestuurslid Frans Speekhout vertelt wat er allemaal staat te gebeuren.Veendam Frans Speekhout

Want dat de Ondernemersvereniging Wildervank met de organisatie van de Zomer Zondagmarkt in een behoefte voorziet is gezien het aantal bezoekers van vorig jaar wel duidelijk. Ruim vierduizend belangstellenden kwamen bij de eerste editie naar de plaats onder de rook van Veendam. Voorheen kende Wildervank de Scheepsjoagersmarkt, een begrip dat decennia lang bezoekers naar het dorp lokte, maar dat evenement ging ter ziele. Ondernemer Frans Speekhout heeft daarna samen met de overige bestuursleden van de Ondernemersvereniging Wildervank de handschoen opgepakt. Want samen met Grieto Visser, Eilt Schuur, Wasse Folkerts, Geert Pleszinsky en René Bakker wordt er ook dit jaar hard gewerkt aan de opzet van de markt. “Het is echt wat anders dan de Scheepsjoagersmarkt”, vertelt Speekhout. “Vorig jaar was het alleen een braderie, dat was een groot succes met 4000 bezoekers en 52 stands. Dit jaar zijn er ruim 70 stands. Ik zit er ook veel achteraan, bezoek veel markten. De standhouders waren over vorig jaar erg tevreden, want het merendeel van de eerste editie is ook dit jaar van de partij. We zorgen ervoor dat er in principe geen dubbele stands de rij staan. Dus wel standhouders met sieraden, maar de één heeft dan houten sieraden en de andere weer andere soorten sieraden.”

Gastvrijheid

Naast de braderie aan de Posstraat is er ook dit jaar een vlooienmarkt aan de Postkade. En verder is er voldoende te doen, want modezaak oZooo organiseert namelijk een modieuze modeshow. Geert Klinkhamer verzorgt vanaf de middag de muziek en er vindt een demo behendigheid voor honden plaats. “We willen ieder jaar iets anders aan het programma toevoegen”, stelt Speekhout. “Wanneer je ieder jaar hetzelfde doet wordt het eentonig en haakt het publiek op den duur af. Je moet ieder jaar wat anders, anders loopt het niet meer.” Ook de gastvrijheid is een groot goed. “Je moet de standhouders aanvoelen. Een groot deel komt dus terug, is dus tevreden, maar dat komt ook hoe we ermee omgaan. Ik heb zelf op de markt gestaan en weet dus hoe het werkt. Iedere standhouder wil als eerste op zijn plek staan en ook als eerste weer vertrekken. Wanneer een standhouder er om half negen is, dan moet je ze de ruimte geven hun stand op te bouwen.”

Kortom, de Ondernemersvereniging Wildervank zit vol van de ideeën en denkt vooral praktisch. Wanneer de tweede editie van de Zomer Zondagmarkt Wildervank een succes wordt zijn er alweer nieuwe ideeën voor de editie van 2016. “Het moet dus ieder jaar iets anders zijn. We hebben voor de toekomst ook ideeën met activiteiten op het water. Wel moeten we kijken op welke plek dat kan en of het qua vergunningen en dergelijke ook mogelijk is. Ook denken we aan Oldtimers op de markt. Dat is allemaal voor de langere termijn.” Met andere woorden, de Zomer Zondagmarkt moet een nieuwe traditie worden in de Veenkoloniën. “Het laatste weekend van mei moet vast worden”, vindt Speekhout.

Programma:

Zondag 31 mei 2015

11.00 – 17.00 uur Braderie aan de Poststraat, tussen Nijveen en de Apollolaan

Vlooienmarkt aan de Postkade, vanaf de Rozenlaan

13.00 – 17.00 uur Live muziek met Geert Klinkhamer ter hoogte van Beekman

13.00 – 16.00 uur Demonstratie behendigheid honden door recreanten, wedstrijdlopers en de mogelijkheid zelf te snuffelen aan de behendigheid

Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Verder is er gratis vervoer van en naar

de markt, welke verzorgd wordt door de ‘Wildervankster Paardentram’. Van Bareveld tot de grens met Veendam en vice versa. De Arriva bushaltes zijn opstapplaatsen.