Goud voor TSV Hoogezand in Sörup

HOOGEZAND - TSV Hoogezand goud HOOGEZAND/ SÖRUP (DLD) – In het Duitse Sörup werd, zoals elk jaar, tijdens het Pinksterweekend het internationale trampolinetournooi Ostseepokal 2015 gehouden en wel voor de 24ste keer. Hieraan deden ca. 350 springers uit diverse Europese landen mee. Ook de trampolinevereniging TSV Hoogezand reisde vrijdagsochtends om half tien met dertien springers af naar Duitsland, waar ze na wat fileleed ’s avonds aankwamen.

Na diezelfde avond nog getraind te hebben, werden zaterdags de individuele wedstrijden gehouden. Hierbij eindigden in de categorie Jeugd C meisjes Jet Hindriks als 33e, Anouk Dreijer als 35ste en Silke Groendijk als 62ste van de 80 deelneemsters. In de categorie Jeugd B meisjes behaalde Jennifer Kuipers de 27ste plaats en Manon Vonk de 33ste van de 47 deelneemsters. In de categorie Jeugd B meisjes Elite behaalde Milou Martoredjo de 12e plaats van de 28 deelneemsters. In de categorie Jeugd A meisjes werden Cindy van der Meij 11e, Joska Groendijk 27ste en Marcella van der Meij 28ste van de 32 deelneemsters. In de categorie Volwassenen dames werd Janine Doorenbos 16e en Esther van Voorthuizen 37ste van de 43 deelnemers. In de categorie Volwassenen heren werd Kevin Suurd 4e en Tomer Berlinsky 21ste van de 24 deelnemers.

Zondags werd er gestreden om de beste synchroonplaatsen. In de categorie Jeugd C werd het koppel Jet Hindriks en Silke Groendijk 25ste en het koppel Anouk Dreijer en Jennifer Kuipers 40ste. In de categorie Jeugd A meisjes veroverden Cindy van der Meij en Milou Martoredjo goud. Manon Vonk en Marcella van der Meij werden negende in deze categorie. In de categorie Volwassenen dames sprongen Esther van Voorthuizen en Carlijn Blekkink (TSH Heerenveen) zich naar zilver, terwijl Joska Groendijk en Janine Doorenbos 14e werden. In de categorie Volwassenen heren werden Kevin Suurd en Tomer Berlinsky zesde.

Ook was er een onderdeel mixed-sychroon, waarbij de dames met de heren mogen springen en een aantal springers was zelfs verkleed. Hierbij eindigden Kevin Suurd en Carlijn Blekkink (TSH Heerenveen) als tweede.

Het was een zeer geslaagd, gezellig toernooi om op terug te kijken, met het prettige vooruitzicht om volgend jaar weer mee te doen.