Topprestaties Judoschool Oost-Groningen in Venray

Cindy Oost en Luna Arends VENRAY – In het weekend van 30 en 31 mei reisden er een groep van 8 judoka’s van Judoschool Oost Groningen / Tan-Ren-Jutsu af naar Venray om deel te nemen aan dit zeer sterke toernooi.

In totaal stonden er 1400 deelnemers uit 31 verschillende landen op de mat. Cindy Oost liet een verpletterende indruk achter in de klasse tot 44 kilogram en wist door sterk judo de finale te behalen waarin een Engels meisje met een houdgreep werd verslaan. Luna Arends (-40 kilogram) stond zeer sterk te judoën, ook zij wist de finale te behalen tegen een Engelse. Deze partij eindigde in een beslissing van de scheidrechters in het nadeel voor Luna. Desalniettemin een uitstekende prestatie. Caylan Wering (+50kilogram) liet mooi judo zien in een sterke poule dit resulteerde in een bronzen plak. Janniek Pool(-36) wist tevens de finalehal te behalen, in de voorrondes verloor Janniek van een meisje uit de Verenigde Staten maar wist zich prima terug te knokken. In de strijd om het brons verloor Janniek van een Israëlisch meisje. Alle andere judoka’s hebben ook prima gejudood maar wisten niet door te breken naar de finalehal. Coach Ronnie Grave en Jeroen Ter Veer waren zeer te spreken over de judoka’s die zich prima staande wisten te houden in grote poules met veel internationale deelnemers.