Openlucht Midzomer Promsconcert bij vanBeresteyn

VEENDAM – Theater vanBeresteyn bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit met verschillende activiteiten waarvan een groots Midzomernachtfeest de afsluiter is.
Het concert vindt plaats  op zaterdag  20 juni op het Museumplein in hartje Veendam en is gratis  toegankelijk.
In samenwerking met meerdere partijen als horecagelegenheden, de Stichting Bogdike, de Gemeente Veendam en initiatiefnemer Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn zal op het plein een groot podium worden gebouwd dat plaats biedt aan het 70-koppige Veenkoloniaal Symfonieorkest onder leiding van Lubertus Leutscher.
Met het orkest treden vanaf 20.00 uur verschillende muzikale gasten op waaronder de Troebadoers en de Veendammers Gerry Wolthof, Irene Wilkens en Marianne van der Velde. Het orkest wordt in een aantal nummers bijgestaan door Veendammer muzikanten.
Ook is het gelukt Ellen ten Damme naar Veendam te halen  als één van de muzikale gasten.  Zij zal worden begeleid door het grote symfonieorkest. Ook voor een afterparty wordt gezorgd in de vorm van een dj.
Voorafgaand aan het avondprogramma wordt overdag voor de eerste keer ‘Veendam VolKoren’ georganiseerd. In het centrum zal op verschillende plekken worden opgetreden door koren uit de omgeving.
Verder zijn op deze dag vol muziek ook de Winkler Prins Harmonie en Voorwaarts in Veendam te zien en te beluisteren.