Rapalje Zomerfolk Festival één van de meest besproken festivals in Nederland

GRONINGEN – De EB Live Festivalmonitor 2015 heeft de tweemaandelijkse ranking list uitgebracht waarin online activiteiten rondom een merk, artiest of titel op de door hen gebruikte sociale-mediaplatformen worden vergeleken. Van de in totaal 681 festivals die op deze lijst staan, heeft het relatief jonge Rapalje Zomerfolk Festival een achtste plaats weten te bemachtigen.

Hiermee staat dit Groningse festival samen met evenementen als Sensation, Lowlands, Pinkpop en het Amsterdam Dance Event in de top 10 en scoort zelfs een stuk hoger dan publiekstrekkers Zwarte Cross (20), North Sea Jazz Festival (36) en FortaRock (48).

David Myles, doedelzakspeler bij Rapalje en organisator van het Rapalje Zomerfolk Festival: “Het is super leuk dat ons festival zoveel besproken wordt op internet. Ik hoop dat folkmuziek, wat niet standaard op de radio te horen is, steeds bekender wordt en ook het plezier om er naar te luisteren en van de beleving te genieten.”

Entertainment Business Live brengt in samenwerking met Denis Doeland van Rankingz.com de social media-activiteit van het Nederlandse festivallandschap in kaart. Er wordt gekeken naar hoe de individuele festivals, organisatoren, plaatsen en provincies op social media-gebied scoren.

Het Rapalje Zomerfolk Festival wordt voor de 3de keer georganiseerd en vindt plaats op 27 en 28 juni 2015 in het Stadspark van Groningen. De organisatie is volledig in handen van de bekende Nederlandse folkband Rapalje, die dit jaar het 20 jarig jubileum van de band viert. De line-up van dit muziekfestival bestaat deze editie uit onder andere Seán Cannon (The Dubliners), de Amsterdam Klezmer Band en Rooie Rinus & Pé Daalemmer. Verder is er een uitgebreide Keltische Markt, een kinderdorp en vele workshops.

Voor tickets en informatie, zie: www.rapaljefestival.nl.