Succesvolle uitwerking Groenvisie Borgerspark, Scheepskwartier en Rivierenbuurt

VEENDAM - André Hammenga VEENDAM – De uitwerking van de groenvisie voor de wijken Borgerspark, Scheepskwartier en Rivierenbuurt in Veendam is succesvol verlopen. Bewoners van wijken hebben in twee bijeenkomsten nuttige tips aan de gemeente gegeven over het behouden en verbeteren van het openbaar groen in de wijk. Het eindresultaat overtreft de verwachtingen. De voorgestelde plannen van de bewoners zorgt ervoor dat het onderhoudsbudget met € 20.000,00 naar beneden kan worden bijgesteld.

Veendam is een groene gemeente en dat wil de gemeente natuurlijk zo houden. Voor het onderhoud van het gemeentelijk groen is echter steeds minder geld beschikbaar, terwijl voor milieu en natuurwaarden de aandacht groeit. De gemeente Veendam heeft in 2014 de Groenvisie vastgesteld. Hierin staat beschreven hoe Parkstad Veendam een groene gemeente kan blijven met minder geld.

Bewoners

In twee bijeenkomsten hebben in totaal 80 inwoners aan de tekentafel het gemeentelijk groen in de eigen wijk kunnen ontwerpen. Deze ideeën vormen de basis voor behoud en versterking van het gemeentelijk groen in de eigen leefomgeving. Wethouder André Hammenga: “Aan de hand van voorbeelden konden de aanwezigen aangeven hoe het openbaar groen in hun wijk behouden of verbeterd kan worden. Op diverse plaatsen is bijvoorbeeld sprake van lage struiken die hun beste tijd hebben gehad. Laat je die staan, zet je er wat nieuws in, of maak je er gazon van? En wat doe je met grotere grasvelden, blijf je die maaien of ga je een deel inzaaien met een mooi bloemenmengsel? Dat is voor de natuur en biodiversiteit ook van groot belang. We hebben tijdens deze avonden goede adviezen gekregen die geresulteerd hebben in een besparing van 20.000 euro. Een prachtig resultaat.”