Kerk van Klein Wetsinge opent deuren voor bezoekers

WETSINGE – De kerk van Klein Wetsinge is deze zomer geopend voor bezoekers. Iedereen is welkom om de kerk te bekijken en om te genieten van het uitzicht op het Reitdiepgebied. Ook is het mogelijk om te lunchen en te borrelen in de kerk.

 

vernieuwd_interieur_Klein-Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten.

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. Tot en met vrijdag 31 juli is er een expositie te bezichtigen van de in Groningen woonachtige kunstenaar Ben Rikken. Rikken schildert voornamelijk landschappen en stillevens. Warme, expressieve kleuren en een rustige evenwichtige compositie kenmerken zijn schilderijen.

Bijzondere Locaties Groningen
De kerk van Klein Wetsinge is onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen. Oude gebouwen een nieuw leven geven: dat doet Bijzondere Locaties Groningen. BLG verhuurt de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, het Raadhuis van Berlage in Usquert, De Amshoff in Kiel-Windeweer en de synagoge in Appingedam. De kerk van Klein Wetsinge is onlangs aan dit rijtje toegevoegd. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.