Workshop voor grootouders en kleinkinderen

EZINGE – Museum Wierdenland heeft  momenteel de expositie Licht is Kleur, de Ploeg in Wierdenland, in huis. Er is onbekend werk van vooroorlogse Ploegschilders te zien met als thema het landschap van wad en wierden. In expressionistische kleuren en verftoetsen gaven deze schilders uitdrukking aan de uitgestrektheid en ruigheid van het Groningse land: licht is kleur geworden.
WierdenlandIn dit kader wordt er drie keer een aktiviteit voor grootouders en kleinkinderen georganiseerd: samen met een gids de kleurrijke schilderijen bekijken, maar ook een bezoek brengen aan de plek waar zo’n Ploegschilder gewerkt heeft. Hierna kunnen de kinderen ( en hun opa’s en oma’s!) dan zelf aan de slag om een echt Ploegwerk te maken, geinspireerd door wat ze gezien en gehoord hebben!
Gratis voor museumkaarthouders. Niet-museumkaarthouders: € 10. Dit geldt voor 2 grootouders en 2 kinderen. Data: 5 en 12 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. Opgave via boekingen@wierdenland.nl