Voorbeschouwing: SJS moet winnen en Stadskanaal wacht topderby

onstweddeonstwedderboyssjs
De derby Onstwedder Boys – SJS in december vorig jaar. Foto: Huisman Media

REGIO – Het amateurvoetbal in de Kanaalstreek maakt zich op voor de derde speelronde. Een speelronde die enkele mooie affiches herbergt. Wat te denken van SC Stadskanaal, thuis tegen medekoploper Gieten?

Op de zaterdag hebben zowel SJS als Onstwedder Boys een matige start. De blauwhemden van de Julianastraat hebben in de derde klasse twee gespeeld en evenveel verloren. Tegen Vitesse’63 en TONEGO kwam de ploeg duidelijk tekort. SJS zal zich moeten revancheren na de matige start door thuis te winnen van SVM Marknesse, dat weliswaar won van SVN’69, maar een flink pak op de broek kreeg tegen Hollandscheveld.

Een treetje lager mag Onstwedder Boys het proberen tegen Harkstede. Op de eigen Boskamp zijn de drie punten meer dan welkom, want met één punt uit twee wedstrijden is ook daar de competitiestart allesbehalve florissant te noemen. Op het allerlaagste niveau gaat SV Mussel op bezoek bij titelkandidaat Tiendeveen en mag SETA laten zien dat de mooie overwinning tegen Meedhuizen geen incident is.

Zondag

In tegenstelling tot SJS is SC Stadskanaal het seizoen uitstekend gestart met zes uit twee. De derby tegen Musselkanaal werd verdiend gewonnen en komende zondag staat er weer een mooie clash op de agenda. Op het eigen sportpark Pagedal is medekoploper Gieten de tegenstander en dat is een interessante confrontatie. Gieten heeft zich flink versterkt, met Jeroen Buurke als potentiële topschutter. Buurke mag het opnemen tegen Denny Feiken, één van de beste verdedigers van de derde klasse.

Musselkanaal mag haar seizoen weer wat glans gaan geven door de slechte competitiestart van zich af te spelen. Trainer Bernd van Bolhuis heeft het geluk dat tegenstander Protos eveneens niet heeft gewonnen, dus een winstpartij behoort tot de mogelijkheden. FC Ter Apel’96 gaat op bezoek bij Raptim.

In de vierde klasse beleeft Alteveer hele mooie tijden. Met René Nijgh op de bok hebben de geelhemden tot dusver de volle buit gepakt en zijn elftal hoopt dit een passend vervolg te geven. Gemakkelijk wordt het niet, want tegenstander Gruno heeft eveneens zes punten. Buurman Westerwolde heeft een behoorlijke rit voor de boeg, want er wordt zondagmiddag in Eenrum afgetrapt tegen de plaatselijke trots. De promovendus hoopt haar eerste winstpartij te boeken.