Stripmuseum ’s nachts open voor lancering nieuwste Asterix-album

Het Nederlands Stripmuseum Groningen
Het Nederlands Stripmuseum Groningen
Het Nederlands Stripmuseum Groningen

GRONINGEN – Het Nederlands Stripmuseum in Groningen gaat in de nacht van 21 op 22 oktober open in verband met de lancering van het nieuwste Asterix-album De papyrus van Caesar.

Het nieuwe album mag officieel pas vanaf donderdag worden verkocht, maar liefhebbers die daar niet op willen wachten kunnen op woensdagavond alvast terecht in de winkel van het Nederlands Stripmuseum. Daar begint om middernacht de verkoop, want dan is het immers donderdag! Tot middernacht zijn er ook nog eens diverse Asterix-activiteiten waarmee fans en liefhebbers zich kunnen vermaken. Er zijn Asterix-tekendemonstraties, een grote Asterix-quiz en een mini-expositie. De activiteiten vinden plaats in de winkel en zijn gratis toegankelijk. Bezoekers ontvangen op deze avond bovendien een fraaie Asterix-prent, zolang de voorraad strekt. Het museum gaat open om 22:00 uur.

De Papyrus van Caesar is het tweede album van de nieuwe auteur Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad. Het verschijnt precies twee jaar na Asterix bij de Picten, dat een ongekend groot verkoopsucces werd. Het 35e album was het eerste waaraan de inmiddels 87-jarige tekenaar Albert Uderzo niet zelf meewerkte, maar desondanks werden er in Frankrijk meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland waren dat er ruim 200.000.

De bijzondere nachtverkoop vindt plaats in drie Nederlandse steden. Naast het Stripmuseum in Groningen gaan ook de stripwinkels Mevrouw Kern in Leiden en Het Beeldverhaal in Amsterdam ’s nachts open om het nieuwe Asterix-album zo snel mogelijk bij de fans te krijgen.