Kerkterrein Garrelsweer krijgt nieuwe loopbrug

GARRELSWEERGARRELSWEER – De betonnen loopbrug die toegang geeft tot het kerkterrein in Garrelsweer is in zeer slechte staat. Herstel is niet meer mogelijk. Eind oktober wordt hij daarom vervangen door een duurzame stalen loopbrug in de vorm van de huidige brug. Bij de uitvoering van de werkzaamheden, die op één dag tussen 23 en 31 oktober zullen plaatsvinden, kan het verkeer ter hoogte van de Stadsweg 31 tijdelijk hinder ondervinden.

 Het vervangen van de loopbrug bij het kerkterrein in Garrelsweer is onderdeel van het project ‘Herstel cultuurhistorische elementen Damsterdiepgebied’ van Landschapsbeheer Groningen. In het kader van dit project zijn ook de hekken rondom het kerkterrein hersteld. Het project wordt gefinancierd door de provincie Groningen, de gemeente Loppersum en de eigenaren. De nieuwe loopbrug is gemaakt door Hans Hekwerk.