Inspiratiemarkt voor zorg en ondersteuning in Winsum

 

WinsumWINSUM – Iedereen krijgt vroeg of laat met zorg en/of ondersteuning te maken. Direct of indirect, voor familieleden, vrienden of buren. Dan is het goed om te weten welke mogelijkheden er in de eigen omgeving zijn: De gemeente Winsum organiseert daarom samen met diverse organisaties en instanties de Inspiratiemarkt voor zorg & ondersteuning. De markt vindt plaats op zaterdagmiddag 7 november a.s. in cultureel centrum ‘De Blauwe Schuit’ in Winsum. Iedereen uit de gemeente Winsum is van harte welkom.

Meedoen
Belangstellende inwoners uit de gemeente Winsum kunnen zich op de Inspiratiemarkt laten informeren en inspireren door wat er op het gebied van zorg en ondersteuning in eigen gemeente mogelijk is. Ook inwoners die met een idee voor een bewonersinitiatief rondlopen maar niet weten hoe dit verder aan te pakken, kunnen zich laten informeren. Meedoen in de samenleving staat centraal. Bovendien kan men op de Inspiratiemarkt aan een aantal workshops en fysieke tests meedoen en eenvoudige hulpmiddelen uitproberen. Voor de kinderen zijn er op deze middag eveneens leuke activiteiten.

Deelnemende organisaties
Een greep uit de deelnemende organisaties: Wmo-loket Winsum, Wmo-adviesraad Winsum, Thuiszorg, de sociaal wijkverpleegkundige, Jongerenwerk Winsum, Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum, Stichting Vrijwilligers Hulpdienst De Helpende Hand, Wijkleerbedrijf Winsum, Buitengewoonzijn.nu, NOVO en twee zorgboerderijen. Nova Noabers Winsum en Noaberhoes Baflo zijn ook aanwezig als mooie voorbeelden van buurtinitiatieven in de gemeente Winsum. Ondersteunende organisaties als Stichting Leergeld Hoogeland, Vrienden van de Arme Kant en de Cliëntenraad Sociale Zaken en Werk zijn eveneens op de markt vertegenwoordigd. Een compleet overzicht van aanwezige organisaties verschijnt medio deze week op de homepage van www.winsum.nl.

 Huis-aan-huis uitnodiging
Alle huishoudens in de gemeente Winsum ontvangen in de week van 27 oktober een uitnodiging voor de Inspiratiemarkt in de brievenbus. Meer info over het programma op 7 november verschijnt binnenkort ook op www.winsum.nl